Angelets d'El Virolai

Actes de commemoració del 125è aniversari de la primera interpretació del “Virolai”, lletra de Mn. Jacint Vedaguer i música de Josep Rodoreda

2005 – Intervenció en el programa ‘Signes del Temps’, del Canal 33 de TVC i en diversos programes de ràdio. Col·laboració en diaris i revistes donant a conèixer el programa d’actes i la importància de la commemoració.

1/3/2005 – Interpretació per part de la Coral Jove de l’Orfeó Gracienc del “Virolai” al Camp Nou, abans del partit de lliga entre el FC Barcelona i el R.C.D. Espanyol. Els presidents d’ambdós clubs obsequien l’Associació amb sengles plaques commemoratives.

7/4/2005 – Celebració d’un acte acadèmic dedicat al “Virolai”, realitzat a l’Ateneu Barcelonès, amb intervenció del Pare Josep-Enric Parellada, Rector del Santuari de Montserrat, Josep M. Ainaud de Lasarte, historiador, Carola Duran, filòloga, Eva Muns, escriptora i la presentació de Núria Llorach, gestora cultural. La sessió es va cloure amb la interpretació del “Virolai” a càrrec de la Coral Diadema de Corbera de Baix, dirigida per la senyora Montserrat Rosset.

24/4/2005 – Al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat, celebració de l’Eucaristia presidida per l’Abad, Dom Josep Soler, cant solemne del “Virolai” per l’Escolania, benedicció i inauguració d’una placa commemorativa dedicada a Verdaguer i Rodoreda, obra de l’escultor Joaquim Hernàndez, col·locada al Camí dels Degotalls. Per la tarda, concert de música montserratina a la Basílica interpretat per la Coral Canigó, dirigida pel senyor Xavier Solà. Els actes foren patrocinats per Caixa Sabadell, Patronat de la Muntanya de Montserrat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

30/4/2005 – Audició extraordinària de sardanes de temes montserratins feta al Pla de la Catedral de Barcelona, amb l’actuació de la Cobla La Principal de Llobregat i la col·laboració de la Colla Sardanista Violetes del Bosc.

9/5/2005 – Conferència sobre el 125è aniversari, feta per Enric Teixidó i Eva Muns, als local social de SCIAS.